Wat is een studentenhuis?

Wanneer je in een studentenhuis woont, zijn er veel verschillende verantwoordelijkheden. Bijvoorbeeld het vinden van een nieuwe huisgenoot. Waar degene die vertrekt voor een vervanging kan zorgen, is het wel belangrijk dat de nieuwe huisgenoot goed in de groep past!

Hoe zorg je ervoor dat alles goed gaat - zonder gedoe? Door het aanmaken van een Studentenhuis op Kamernet. Hiermee bespaar je veel tijd en moeite bij de zoektocht naar een nieuwe huisgenoot voor in je studentenhuis.

Het Studentenhuis is een nieuwe functie van Kamernet. Je kunt hiermee je eigen studentenhuis aanmelden op Kamernet. Zo kun jij een overzicht creëren van je eigen studentenhuis. Je kunt de volgende functionaliteiten gebruiken:

  • Een huisprofiel aanmaken;
  • Je huisgenoten uitnodigen;
  • Kamers toevoegen aan je huisprofiel;
  • Direct een kamer advertentie activeren of aanmaken;
  • Hospiteren via het Kamer Dashboard.

Een hele belangrijke functionaliteit van het Kamernet Studentenhuis is het Kamer Dashboard. Hier kun je samen met je huisgenoten chatten over de selectie van de huisgenoten in een ware ‘huis-chat’.

De berichten van geïnteresseerde kamer-zoekers kun je hier ook vinden en je kan er ook direct op reageren. Alle huisgenoten kunnen deze conversaties lezen en deze, door middel van het hartje, liken. Door een reactie met een hartje te markeren, komt deze reactie op de shortlist. Zo kan de mening van elke huisgenoot worden gewogen.