Tips om meer reacties op je advertentie te krijgen

Je bent op zoek naar een huurder of kamergenoot en hebt al een gratis advertentie gemaakt. Waarschijnlijk heb je ook al wat reacties binnen gekregen, maar het kan altijd beter.

Een paar tips waarvan wij gezien hebben dat ze werken

 

Tip 1: Voeg foto's toe aan je advertentie

Foto's zijn ontzettend belangrijk: een huurder kan zien of de woonruimte hen aanspreekt of niet. Net zoals jij als verhuurder graag wilt weten wie er reageert op jouw advertentie. Foto's geven de sfeer weer, laten zien wat de mogelijkheden zijn en zorgen ervoor dat een toekomstige verhuurder zich in jouw woonruimte kan zien wonen. 

Je kan maximaal 10 foto's toevoegen bij de derde stap.

SECTION 32

 
Tip 2: Voeg ook een Engelse omschrijving toe
We snappen dat een Engelse omschrijving misschien een uitdaging is, maar als je dat niet invult mis je een gigantische doelgroep aan internationale huurders. Niet alleen studenten maar ook expats hebben een woonruimte nodig. Hun Nederlands is misschien niet zo goed (of ze spreken het nog niet) en het zou jammer zijn wanneer deze huurders jouw advertentie niet eens zien.
SECTION 36 PART 2
 
Tip 3: Vul de omschrijving volledig in
Jouw advertentie is een manier om jouw woonruimte te 'verkopen' en net zoals jij graag zoveel mogelijk wilt weten voordat je een aankoop aangaat, wil jouw toekomstige huurder dat ook.
Hoe meer relevante informatie je invult, hoe beter. 
Wat je er dan in zet?
  • Of de woonruimte vlakbij winkels of een treinstation is (hoe lang fietsen of lopen);
  • Vertel iets over andere kamergenoten als die er zijn;
  • Noem een paar van jouw belangrijkste huisregels zodat de huurder kan inschatten of de woonruimte geschikt is (denk huisdieren, feestjes);
  • Zijn er gedeelde ruimtes en zo ja: welke? 
  • Noem misschien al wat data voor een hospiteeravond of een rondleiding. Of wanneer jij geen specifieke dagen daarvoor hebt, noem dat ook.