Contact via

Hoe plaats ik een advertentie?

Ben je op zoek naar een geschikte huurder of huisgenoot? Bij Kamernet kan je gratis een advertentie plaatsen en direct reacties ontvangen van woningzoekenden.

Zo werkt Kamernet voor verhuurders:Je kan op elk moment
gratis je advertentie plaatsen.

Het plaatsen van de advertentie gaat in vier eenvoudige stappen: je vult het adres en de huurprijs in, dan kan je een titel en details toevoegen en in de derde stap kan je foto's toevoegen en de details aanvullen. In de laatste en vierde stap bevestig je je advertentie.

De velden met een * zijn verplichte velden. Zo kunnen wij de woningzoekenden zo goed mogelijk informeren en voor jullie beide tot de perfecte match komen.

1. Adres & huurprijsVul in de eerste stap in om wat voor type woonruimte het gaat en waar de kamer, studio of appartement is. Als je de postcode en het huisnummer invult herkent ons systeem direct aan welke straat de woning is. Je huisnummer is niet zichtbaar voor andere gebruikers op Kamernet.

Daarnaast vul je de huurprijs in, inclusief of exclusief gas, water en elektriciteit.
Tenslotte geef je aan hoe groot de woonruimte is in vierkante meters.

Wanneer je de eerste stap voltooid hebt slaan we deze gegevens alvast op zodat de 'conceptversie' van je advertentie altijd aan te vullen is.

2. Beschikbaarheid en omschrijvingIn deze tweede stap geef je aan per wanneer de woonruimte beschikbaar is en of het om tijdelijke verhuur gaat of niet. Ook geef je hier aan of er extra kosten zijn, zoals contracts-kosten of een makelaars-fee.

In de titel en omschrijving kan je meer informatie geven over de woonruimte. Beschrijf hier de sfeer, het aantal huisgenoten en bijvoorbeeld de ligging en faciliteiten van de woning. Ook kan je hier aangeven wat het opleverniveau is en je kan aangeven wat voor soort verhuurder je bent.

3. Foto's en details toevoegenIn de derde stap kan je maximaal 10 foto's toevoegen aan je advertentie.
Ook kan je meer details van de woning invullen zoals informatie over roken, huisdieren, internet, het aantal huisgenoten en de gedeelde faciliteiten. Ook vul je hier de kenmerken in van de gewenste huurder, dus of je 1 of meer personen zoekt en wat de gewenste leeftijd is.

4. Advertentie bevestigenIn de laatste stap controleer je hoe de advertentie eruit komt te zien voor de woningzoekenden en rechts onderin kan je op 'advertentie plaatsen' klikken om deze op onze website te zetten.

Alle advertenties dienen wij eerst goed te keuren alvorens deze online geplaatst worden. Ons screening team doet dit van 7 uur s'ochtends tot 12 uur s'nachts. Het kan dus even duren voor je advertentie zichtbaar is voor woningzoekenden. Uiteraard ontvang je een bevestiging wanneer we je advertentie ontvangen hebben en wanneer we deze goedgekeurd hebben.


Je kan je advertentie altijd zelf bekijken en eventueel wijzigen via 'Mijn Advertenties'.
Als je wilt zien hoe de advertentie online staat, klik dan op de advertentie (dus niet op de pictogrammen eronder) om een voorbeeldweergave van je advertentie te zien.


Als je je advertentie wenst te wijzigen (dit kan altijd, ook als we deze nog niet goedgekeurd hebben), klik dan op het groene potlood onder je advertentie. Je komt dan weer terug in de vier stappen.

TIP:  Zorg ervoor dat je alle advertentie details invult, zodat de woonruimte volledig online komt te staan en je zoveel mogelijk geschikte huurders aantrekt.