Contact via

Een goede advertentie plaatsen

Ben je op zoek naar een huurder of huisgenoot? Bij Kamernet kan je een woning verhuren , bijvoorbeeld een kamer, studio of appartement en zo direct reacties ontvangen van geïnteresseerde woningzoekenden. 

Een goede en volledige advertentie kan het verschil maken tussen 5 of 50 reacties. Hieronder vind je een aantal tips over hoe je een zo effectief mogelijke advertentie kunt plaatsen.

Tip 1: Voeg foto’s toe aan je advertentie
Als verhuurder wil je zelf ook graag een foto zien bij degene die reageert op je advertentie. Huurders zien ook graag foto’s van hoe de kamer of het appartement eruit ziet. Voeg dus zoveel mogelijk en van juiste kwaliteit foto’s toe aan je advertentie. Dit verhoogt de kans op reacties enorm. Dit kan je doen in de derde stap bij het aanmaken van je advertentie. 
 
Tip 2: Nederlandse vs. Engelse omschrijving
Let er goed op dat de Nederlandse omschrijving alleen zichtbaar is voor mensen die de Kamernet website bekijken in de Nederlandse taal. De Engelse omschrijving is op zijn beurt alleen zichtbaar voor mensen die de website bekijken in de Engelse taal. 
Het neerzetten van ‘zie Engelse omschrijving’ voldoet tegenwoordig dus niet meer, aangezien men maar 1 tekst kan zien. Als er geen Engelse omschrijving is ingevuld zien Engelstalige gebruikers uiteraard wel de Nederlandse omschrijving. 
Zorg er voor dat je beide omschrijvingen hebt ingevuld, wil je zowel Nederlands als Engels sprekende huurders aantrekken.
 
Tip 3: Wat is een goede omschrijving?
Een goede omschrijving is erg belangrijk. Bedenk dat het een soort reclametekst is om jouw kamer, studio of appartement te ‘verkopen’. Geef bijvoorbeeld de reden op waarom de woonruimte vrij komt, wat er zo goed is aan de locatie en wat de voorzieningen zijn. Vertel iets over de huisgenoten, de sfeer in huis en eventuele regels zoals niet roken. Natuurlijk staat deze informatie deels ook in de gegevens van de advertentie, maar niet alles is in te vullen in de details. Weet je al iets over de eventuele hospiteeravond of bezichtigingen? Vermeld dit dan ook in de advertentie zodat mensen hier rekening mee kunnen houden.
 
Een korte zin zoals “Leuke kamer in hartje centrum te huur’ zegt tegen de potentiële huurders niet zo veel. Vooral als er ook nog eens geen foto’s bij de advertentie staan. Het kost dan zowel jou als de potentiele huurder tijd om uit te zoeken hoe de woning er precies uit ziet. 
 
Hieronder een voorbeeld van een volledige advertentietekst:
 
Per 1 mei komt er een leuke kamer vrij in een gezellig studentenhuis in Delft! Je huisgenoten zijn 3 jongens en 3 meiden. Één van de jongens gaat weg, waardoor we nu opnieuw een leuke, nette en gezellige jongen zoeken. We vinden het leuk om samen film te kijken, samen te eten of naar de stad te gaan, maar niets is verplicht!
 
Voor de deur is een bushalte, waarmee je binnen 10 minuten bij het station bent. Binnen 5 minuten bevindt je je bovendien met de fiets in het centrum. Op loopafstand bevindt zich de supermarkt.
 
De kamer is een lichte kamer van 15 m2. De kamer heeft een schuine wand, maar ook een inloopkast! De vloer en gordijnen zijn over te nemen tegen een kleine vergoeding. Er bevinden zich een gezamenlijke woonkamer, een keuken, 2 badkamers en 2 wc’s in het huis. Hiernaast hebben we beneden ook nog een fietsenstalling/opberghok.
 
Lijkt het jouw leuk om in dit huis te wonen? Reageer dan snel op deze advertentie en vertel wat leuks over jezelf. Een foto zien we ook graag! (De hospiteeravond vindt waarschijnlijk plaats op 15 september).